Június 11-én elkezdődött a labdarúgó világbajnokság.

Az eddig lement mérkőzések kevés gólt hoztak magukkal ezalatt kivétel a Németország-Ausztrália 4:0 Gólszerzők:Podolski,Klose,Müller,Cacau . Minden nap három mérkőzést adnak a Magyar Televízióban 13:30 Új-Zéland- Szlovákia 16:00 Elefántcsontpart-Portugália lesz.

A ma esti mérkőzés is jó lesz,hiszen Brazilia Észak-Korea játszik egymással a bíró Kassai Viktor lesz.Egyre jobb meccsek lesznek a Világbajnokságon június 16-án Honduras-Chile 0:1 Spanyolország-Svájc 0:1 és a meglepetés Uruguay-Dél-Afrika 3:0-nyert. Diego Forlan személyében megvan az első csatár aki két gólt tudott rúgni.

Az Elefántcsontpart elleni 0:0-ás döntetlen után Portugália hozta a kötelező győzelmet Észak-Korea ellen kiütéses 7:0 lett a végeredmény.Jelnleg Chile-Svájc találkozó megy este pedig Spanyolország-Honduras mérkőzést rendezik meg Dél-Afrikai VB-n.

A franciák ismét leszerepeltek a világbajnokságon. Véleményem szerint az utolsó selejtezőben történt kézzel beütött gólal jutottak ki nem érdelmelték meg,hogy itt voltak a tornán. Beárnyékolta a Világbajnokság hangulatát az Anelkáva történő eset,hogy hazaküldték egy veszekedés  miatt a szövetségi kapitánnyal Raymond Domenechhel. Felmerül az a kérdés is ez az öltözőben volt ki volt az az ember aki ezt kiszívárogtatta ki a sajtónak. Domenechnek a június 22-én volt az utolsó meccse a válogatott élén kíváncsian várom Laurent Blanc milyen kapitánya lesz Franciaországnak. Remélem rendbe tudja tenni a dolgokat, mert ezzel a keretttel ami van semmi baj nincsen csak kell egy olyan ember akit a játékosok is tisztelnek és hallgatnak rá. Szerintem sikeres lesz a válogatott élén,de játékosok véleményét is meg kell hallgatni. Dél-Afrika-Franciaország 2:1 kikapott kiállították Georgcuff-ot a 26.percben.Görögo-Arg 0:2 lett  Diego Maradonát sokan kritizáltak a selejtezők alatt,hogy nem úgy szerepeltek ahogy kellett volna.

Mindahárom meccset megnyerték a Maradona legényei és a kritikusok most bezzeg csöndben vannak.  Argentína-Mexico lesz a nyolcaddöntő egyik mérkőzése.

Németország Ghana ellen megnyerte a mérkőzést 1:0-ra továbbjutottak a csapatok nyolcaddöntőbe. Nyolcaddöntő meccsei ebben a csoportban Németország-Anglia  Ghana-USA lesz.

Szlovákia megverte a Világbajnok Olaszországot 3:2-re . Június 23-án este Japán-Dánia 3:1-re verte a dánokat a másik mérkőzésen Hollandia-Camerun 2:1 így Eto'o csapata pont nélkül mennek haza. Ebben a csoportban a nyolcaddöntő meccsei Hollandia-Szlovákia és Japán Paraguay találkozókat rendeznek.

Június 25-én délután is két meccset rendeztek meg Portugália-Brazilia 0:0 és Korea NDK-Elefántcsontpart 0:3 lett az eredmény az elefántcsontpartiak győzelemmel búcsúztak  a tornától. Kiváncsian várom az esti mérkőzéseket Spanyolország-Chile és Svájc-Honduras találkozók lesznek.

A címvédő olaszok is kiestek a vb-ről amitóta nézem a világbajnokságot azóta nem láttam ilyen szörnyű teljesítményt egy válogatottól aki renszeresen szerepelnek vb-n és eb-n egyaránt. Június 26-án szombaton érkeztek haza az olaszok.Marcello Lippi szövetségi kapitány vállalta a kiesésért a felelőséget az olasz közvélemény  a csapat ellen fordult és támadják őket. Lippi ott hibázott,hogy nem vitte ki Del Pierot és Tottit valamint Luca Tonit.

Csoportállások:

A csoport

1.Uruguay            7 p

2.Mexico              4 p

3.Dél-Afrika         4 p

4.Franciaország 1 p

 

B  csoport

 

1. Argentína              9 p

2. Korea Közt.           4p

3. Görögország         3p

4. Nigéria                   1p


C Csoport

1.Egyesült Államok  5p

2. Nagy- Brittania     5p

3. Szlovénia               4p

4. Algéria                    1p

 

 

D  Csoport

1. Németország       6p

2.Ghana                     4p

3. Ausztrália             4p

4. Szerbia                  3p

 

E csoport

1. Hollandia             9p

2.Japán                    6p

3.Dánia                    3p

4.Kamerun              0p

 

F csoport

1. Paraguay           5p

2.Szlovákia            4p

3.Új-Zéland           3p

4.Olaszország      2p

 

G Csoport

1.Brazilia                       7p

2.Portugália                  5p

3.Elefántcsontpart      4p

4.Korea NDK                 0p

 

 H Csoport

    1. Spanyolország     6 p

   2.Chile                        6 p

    3. Svájc                       4 p

   4.Honduras                  0 p

Nyolcaddöntők 

Németország-Anglia  4:1

Argentína-Mexico      3:1

Dél Korea-Uruguay 1:2

Hollandia-Szlovákia 2:1

Egyesült Államok-Ghana  (1:1  rendes játékidőben) hosszabítás után  1:2  játékvezető Kassai Viktor.

 

Paraguay-Japán 1:1

11-esekkel 5.3 paraguay

 

Spanyoloroszág-Portugália1:0

 

Negyeddöntő

Hollandia-Brazilia 2:1

Németország-Argentína 4:0

Uruguay-Ghana 1:1

11-esekkel 4:2 Uruguay jutott tovább

 

Paraguay-Spanyolország

H:

11

 

Elődöntő

 

Hollandia-Uruguay

Németország-Uruguay 3:2

 

 

Döntő

 

Hollandia-Spanyolország0:1

gólszerző:Iniesta 116. perc

Játékvezető:Howard Webb (ENG)

 

 

 



 

 

 

 

 

 VILÁGBAJNOK

 

Spanyolország

 

 

 

Megjegyzések:Június 27-én találkoznak egymással a Világbajnoságon Németország-Anglia kiváncsian várom,hogy milyen meccsre lehet számítani ezzel a két csapattal. Egy biztos valaki kifog esni és búcsúzik a vb-ről.

Németország-Anglia 4:1 nagyon nagy verést kaptak az angolok tegnapi nap folyamán Klose,Podolski, Müller kétszer volt eredményes az angolok szépítő góljukat Upson fejelte. Az angoloknak volt egy szabályos góljuk, amit Larrionda (URU)  játékvezetői hármas nem adott meg egyébként Lampard lövése Neuer kapujába hullott a jócskán a gólvonal mögé. Az Argentín-Mexico meccs 3:1-re végződött,de az első gólt lesgól volt ezt a mérkőzést Rosetti (ITA)bíró vezette.A FIFA ez ügyben nem hajlandó semmit tenni.Teendő VIDEOBÍRÓ!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: Szabadidő  2010.06.15. 11:29 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hurraittanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr282083124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása